Streamad livekonsert från Musikhögskolan IngesundOlle Persson, baryton & Mats Bergström, gitarr

19 maj 2021, kl 19.00

En enkel visa

Denna vårkväll möter vi två av landets mest efterfrågade artister som under många år etablerat ett nära samarbete. Ett musikaliskt radarpar, Mats & Olle som här i ”En enkel visa” botaniserar i repertoar av bl.a. Peterson-Berger, Bo Nilsson och Olle Adolphson - allt i behändig sättning för sång och gitarr.

Olle Persson har förutom diplomexamen i solosång även musiklärar- och sångpedagogexamen. Han är en framstående uttolkare av den romantiska tyska liedrepertoaren och har gjort många operaroller vid Folkoperan. Förutom traditionella operaroller och ett flertal barytonpartier i oratorier och passioner har han framträtt i större partier i nykomponerade verk. Finns även representerad på en rad skivinspelningar. Olle Persson är pedagogiskt verksam och ger regelbundet mästarkurser runt om i Norden. Olle är ledamot i Kungl.Musikaliska Akademien.

Mats Bergström hörs ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker. Inom ramen för BBC Proms 2011 gjorde han succé i Royal Albert Hall med Electric Counterpoint av Steve Reich. I hans diskografi märks bland annat Schuberts Die schöne Müllerin med Olle Persson, My Love med Malena Ernman, Sånger utan ord med Georg Riedel. Mats är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien. 2011 förlänades han medaljen Litteris et Artibus.

Gitarrister och sångare på musikhögskolan kommer under ett par dagar tillsammans med Olle & Mats fördjupa sig i den speciella klang och atmosfär som uppstår mellan sång och gitarr. Kulmen blir konserten - ”En enkel visa”

Sammarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund, Arvika Konsertförening samt Arvika Jazz & Blues.

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten

Köp din biljett nu

Olle Persson, baryton & Mats Bergström, gitarr

19 maj 2021, kl 19.00

Early Bird-biljett
Ordinarie pris
Soffgrupp (flera än 2 tittare)
Har du redan en biljett? Klicka här för att komma till evenmanget
Genom att handla hos oss godkänner du våra personuppgiftspolicy och allmänna villkor

Mer information

Vanliga frågorAllmänna villkorPersonuppgiftspolicy

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten