Streamad livekonsert från Musikhögskolan IngesundWillemark–Knutsson–Nyberg

5 maj 2021, kl 19.00

”Tonerna, fraserna är våra penseldrag. De bär våra tankar, känslor och vår eventuella visdom.”

Frihet, intuition, kommunikation bildar tillsammans med stor kraft, humor, och sensibilitet den lyskraftiga musik som är gruppens signum.

I bagaget finns albumet ”Svenska låtar” som vann Årets folkmusikgrammis 2020. Den svenska visskatten är en evig källa till inspiration. Pärlor av favoriter såsom Eva Dahlgren, Hjorth Anders, Marie Bergman, Ola Magnell, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube och många andra – på ett alldeles eget sätt.

Lena Willemark utgör en självklar del av den svenska folkmusiken. Efter studier vid Musikhögskolan i Stockholm, genreöverskridande samarbeten och kompositioner fortsätter hon ständigt att froda och utveckla folkmusikgenren. Hennes musikaliska uttryck präglas av en mångsidighet och genuinitet som erinrar om de älvdalska rötterna.

Saxofonisten Jonas Knutsson utvecklade redan i ung ålder en fascination för både jazz och nordiska melodier. Idag är det sammanföringen av just jazzen och folkmusiken som kännetecknar hans musikaliska röst. Jonas musicerar, komponerar, arrangerar, producerar och undervisar och har gjort otaliga samarbeten med professionella jazz- och folkmusiker genom åren.

Gitarristen Simon Nyberg har sin bakgrund i jazzen men upptäckte den svenska folkmusiken på just Musikhögskolan Ingesund när han själv var student på skolan. Numera jobbar Simon som lärare i fristående kurser på Ingesund och Jonas som lärare i den speciella kursen Borderless Musical Encounter – gränslöst möte i musik.

Samarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund och Arvika Jazz & Blues

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten

Köp din biljett nu

Willemark–Knutsson–Nyberg

5 maj 2021, kl 19.00

Early Bird-biljett
Ordinarie pris
Soffgrupp (flera än 2 tittare)
Har du redan en biljett? Klicka här för att komma till evenmanget
Genom att handla hos oss godkänner du våra personuppgiftspolicy och allmänna villkor

Mer information

Vanliga frågorAllmänna villkorPersonuppgiftspolicy

Hur det fungerar

Köp din biljett

Få en personlig kod

Se konserten